Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud aan een elektrische auto

Hoe zit dat precies?

Service & onderhoud bij een elektrische auto

Net als een bij traditionele brandstofauto, is het voor een elektrische auto belangrijk om regelmatig service en onderhoud te krijgen. Een groot voordeel hierbij is wel dat elektrische auto’s over het algemeen minder onderhoud nodig hebben dan brandstofauto’s vanwege het feit dat ze minder bewegende, en dus slijtagegevoelige, onderdelen hebben. Dit scheelt voor u tijd én kosten!

 De aandrijving van een elektrische auto bestaat uit een elektromotor, een omvormer en een lader. Het traditionele onderhoud, waarbij bijvoorbeeld motorolie ververst wordt, is dus niet meer nodig. Wel zijn er een aantal andere onderhoudswerkzaamheden die periodiek moeten worden uitgevoerd aan een elektrische auto. Hieronder lichten we deze verder toe.

Welke type onderhoud heeft een elektrische auto nodig?

Periodieke inspectieservice

Tijdens een periodieke inspectieservice wordt uw elektrische auto gecontroleerd op de belangrijkste veiligheidspunten. Het advies is om dit elke 2 jaar of bij 30.000 km te laten uitvoeren. Bent u benieuwd wat er tijdens een periodieke inspectieservice zoal wordt gecontroleerd?

Controle slijtagedelen

Een aantal onderdelen binnen een elektrische auto slijten sneller dan bij een brandstofauto. Deze onderdelen dienen daarom regelmatig gecontroleerd en, waar nodig, vervangen te worden. Bekijk hier direct om welke onderdelen het gaat en maak een werkplaatsafspraak.

APK

Net als voor auto’s met een verbrandingsmotor, geldt er ook voor elektrische en hybride auto’s een APK-verplichting. Meer informatie hierover vindt u achter onderstaande link. Ook leest u hoe u direct een werkplaatsafspraak kunt maken voor een APK. 

Advies nodig? 
Bel uw NexDrive servicepunt!

Alle NexDrive servicepunten zijn specialist op het gebied van elektrische en hybride auto's. Ze kunnen u adviseren over welk type onderhoud uw elektrische auto op dit moment nodig heeft. Twijfelt u dus? Bel dan gerust een NexDrive servicepunt. Onze specialisten staan voor uw klaar!

Zoek een vestiging