Overslaan en naar de inhoud gaan
HV-batterij testrapport

HV-batterij testrapport beschikbaar als nieuwe tool NexDrive

Bepaal via Remote Services de State of Health van een HV-batterij

Bepaal via Remote Services de State of Health van een HV-batterij

NexDrive introduceert een nieuwe tool voor alle deelnemers: het HV-batterij testrapport. Hiermee kun je gemakkelijk bepalen wat de gezondheid is van de batterij van een hybride of volledig elektrische auto (oftewel: de State of Health). Een handige tool die kan worden gebruikt bij inkoop van occasions maar ook als dienstverlening kan worden ingezet richting je klanten. Bijvoorbeeld door deze als dienst aan te bieden in de vorm van een aankoopkeuring.

Hoe werkt het?

Wanneer je elektrische auto koopt, is het laatste wat je wilt dat er achteraf blijkt dat de kwaliteit van de HV-batterij slecht is. Toch kan het dat de kwaliteit van een batterij flink is verslechterd door bijvoorbeeld de manier waarop de auto is gebruikt, door de leeftijd of door (snel)laden. Dit wordt ‘batterij degradatie’ genoemd en resulteert in lagere batterij-range (actieradius).

Om te controleren of dit het geval is bij het voertuig dat bij jou in de werkplaats staat, kun je via TECH360 een HV-batterij testrapportage laten uitvoeren. Je vraagt deze als je Remote Ticket aan via TECH360 Remote Services. Tijdens de test worden door TECH360 alle batterijcellen individueel getest op spanningsniveau. Dit cel individuele spanningsniveau mag maar een minimale afwijking hebben. Hoe kleiner de afwijking, hoe gezonder de HV-Batterij is. Tijdens het onderzoek wordt niet alleen gekeken naar de cel-spanningen, maar ook naar de capaciteit van de cellen. De capaciteit van de cel wordt beoordeeld en vergeleken met de specificaties van de fabrikant.

Met de uitkomsten van deze tests kan de State of Health worden vastgesteld. De uitkomsten hiervan worden in een rapport naar je opgestuurd met daarin alle voertuig-gegevens en de datum van uitvoering. Een voorbeeld HV-batterij testrapport vind je via deze link.

De kosten van een volledige HV-batterijtest inclusief rapportage bedragen € 69,95 per stuk.

Let op: niet alle EV's zijn geschikt om via Remote Services een State of Health test te laten uitvoeren. Vraag bij de TECH360 Remote helpdesk naar de mogelijkheden voor het door u gewenste merk/model.

Heeft jouw garage nog geen Remote Services?

Op de website van TECH360 vind je meer informatie over Remote Services en de mogelijkheden die het voor jouw garage biedt. Ben je overtuigd? Dan kun je via de TECH360 klantenservice jouw Remote aanvragen.