Overslaan en naar de inhoud gaan

Controleren van slijtagedelen

En indien nodig het vervangen ervan

Welke onderdelen zijn gevoelig voor slijtage?

Onderdelen zoals remmen, banden en ruitenwissers zijn slijtagegevoelig. Ze dienen regelmatig gecontroleerd en, waar nodig, vervangen te worden. We leggen hieronder per categorie uit waarom dit onderdeel slijtagegevoelig is en wat er in sommige gevallen vervangen dient te worden.

Remmen & banden

Een elektrische auto is over het algemeen zwaarder dan een benzine- of dieselauto. Dit heeft te maken met het zware accupakket. Daarnaast kunnen elektrische auto’s dankzij een hoger vermogen (de pk’s) over het algemeen sneller optrekken dan brandstofauto’s. Dit brengt veel EV rijders in de verleiding om, vaker dan voorheen, snel op te trekken bij bijvoorbeeld een stoplicht of kruispunt. Door al deze factoren kunnen zowel uw autobanden als uw remblokken en -schijven sneller slijten dan wat u van een benzine- of dieselauto gewend bent. Het type rijstijl van de bestuurder is dus voor een groot deel bepalend. Hoe rustiger deze is, hoe langer de banden en remmen mee gaan.

Zoek een vestiging

 

Ruitenwissers

Net als bij brandstofauto's, moeten ook bij elektrische auto’s periodiek de ruitenwissers worden vervangen. Dit voorkomt gevaarlijke situaties zoals slecht zicht vanwege te oude en versleten ruitenwissers. Daarnaast kunnen te oude ruitenwissers strepen achterlaten op uw autoruit. We raden aan om jaarlijks de ruitenwissers te vervangen. Indien ze bij uw auto sneller verslijten, dan is het uiteraard raadzaam om ze vaker te vervangen.

Zoek een vestiging

Onderhoud of service 
afspraak maken?

Wilt u een afspraak inplannen voor een servicecontrole van de slijtagedelen in uw elektrische of hybride auto? Klik dan op onderstaande link en zoek uw dichtstbijzijnde NexDrive servicepunt. Afspraken kunnen telefonisch en via mail worden gemaakt. Onze specialisten staan voor uw klaar!

Zoek een vestiging