Overslaan en naar de inhoud gaan

Een APK laten uitvoeren voor uw elektrische auto?

Maak direct uw afspraak

Moet een elektrische auto ook APK gekeurd worden?

Jazeker! Ook voor elektrische en hybride auto’s geldt er, net als auto’s met een verbrandingsmotor, een APK-verplichting. De controlepunten die hierbij worden uitgevoerd zijn ongeveer hetzelfde als bij een brandstofauto. Aanvullend hierop wordt er ook gecontroleerd op het functioneren van de elektrische aandrijflijn en de onderdelen hiervan.

Welke APK-termijnen gelden er voor elektrische auto’s?

Voor elektrische auto’s gelden op dit moment dezelfde APK-termijnen als voor benzine-auto’s, namelijk:

•  4 jaar na registratie van het voertuig
•  Daarna om de 2 jaar

•  Na 8 jaar elk jaar

 

Benieuwd wanneer de APK van uw auto afloopt?

Via de RDW kenteken-check controleert u gemakkelijk wat de vervaldatum is van de APK van uw auto. Het is aan te raden om ruim van te voren een afspraak te plannen bij een NexDrive servicepunt om een nieuwe APK te laten uitvoeren.

Check APK vervaldatum

 

Uw elektrische auto APK laten keuren? Maak een afspraak bij een NexDrive servicepunt!

Alle NexDrive servicepunten zijn door de RDW erkende APK keurmeesters en daarnaast ook gespecialiseerd in het uitvoeren van APK’s voor elektrische en hybride auto’s. Via onze vestigingszoeker op de website vindt u gemakkelijk het dichtstbijzijnde NexDrive servicepunt. Onze EV-specialisten staan voor u klaar!

Zoek een vestiging

Let op:
Een APK is niet hetzelfde als een onderhouds- of servicebeurt

Het is belangrijk om te weten dat een elektrische auto met een geldige APK niet altijd betekent dat deze volledig goed onderhouden is. De APK is alleen een controle op veiligheid en milieu en géén onderhoud- of servicebeurt. Laat uw elektrische of hybride auto dus buiten de APK om altijd goed onderhouden. Zo adviseren we om elke 2 jaar of bij 30.000 km een periodieke inspectieservice uit te laten voeren. Daarnaast dienen slijtagedelen regelmatig gecontroleerd, en waar nodig, vervangen te worden. Uw NexDrive servicepunt kan deze werkzaamheden uiteraard met elkaar combineren wanneer u hiervoor een afspraak maakt.

Zoek een vestiging