Overslaan en naar de inhoud gaan
Mystery Shopper Onderzoek 2020 VER

Mystery Shopper Onderzoek 2020 VER

Bron: Vereniging Elektrische Rijders

Recent heeft de Vereniging Elektrische Rijders, afgekort "VER", een mystery shopper onderzoek uitgevoerd onder 144 merkdealers, universele autobedrijven en leasebedrijven. Hierbij is de kwaliteit van de adviezen van autoverkopers aan potentiële kopers van een elektrische auto onderzocht. De uitkomsten wisselden hierbij sterk: een derde van het verkoopadvies is goed tot uitmuntend. Een derde van de advisering daarentegen is nog onder de maat. Uit het onderzoek blijkt dat merkdealers in hun advisering over elektrische auto's gemiddeld duidelijk beter scoren dan verkopers van universele autobedrijven en leasemaatschappijen. Met name de kennis en advisering bij autobedrijven over batterij en laadinfrastructuur is volgens de VER onder de maat.

Dit onderzoek onderschrijft het belang om te investeren in training en opleiding op het gebied van EV en daarmee antwoord te kunnen geven op vragen die potentiële EV-rijders hebben. Door deel te nemen aan TECH360 & NexDrive ondersteunen wij u hierbij doormiddel van ons Hybrid/EV Pro traject. Daarnaast bieden we u, juist ook op het gebied van onderhoud aan EV en Hybride voertuigen, uitgebreide ondersteuning op afstand. Zo heeft u altijd toegang tot alle relevante informatie van elke auto, elk type en elk merk.

Baliemedewerkers training EV en Hybride voertuigen
Binnenkort zullen we vanuit NexDrive ook een speciale EV en Hybride training voor baliemedewerkers gaan aanbieden. In deze training leren uw medewerkers alle ins en outs van EV en hybride voertuigen zodat zij uw klanten van nóg beter advies kunnen voorzien.

Bent u benieuwd naar het volledige Mystery Shopper Rapport van de VER? U vindt het via onderstaande link.

Lees meer

Andere bezoekers bekeken ook