Overslaan en naar de inhoud gaan
Elektrische of hybride occasion kopen? L

Elektrische of hybride occasion kopen? Laat eerst de status van de batterij testen

Bezoek een NexDrive servicepunt voor een HV-batterij testrapport

Wanneer u een gebruikte elektrische auto koopt, is het laatste wat u wilt dat er achteraf blijkt dat de kwaliteit van de batterij slecht is. Toch kan het dat de kwaliteit van een HV-batterij flink is verslechterd door bijvoorbeeld de manier waarop de auto is gebruikt, door de leeftijd of door (snel)laden. Dit wordt ‘batterij degradatie’ genoemd en resulteert in lagere batterij-range, oftewel; actieradius.

Om te controleren of dit het geval is bij de occasion die u op het oog heeft, kunt u bij een NexDrive servicepunt bij u in de buurt een HV-batterij testrapportage laten uitvoeren. Tijdens de test worden door uw NexDrive servicepunt alle batterijcellen individueel getest op spanningsniveau. Dit cel individuele spanningsniveau mag maar een minimale afwijking hebben. Hoe kleiner de afwijking, hoe gezonder de HV-Batterij is. Tijdens het onderzoek wordt niet alleen gekeken naar de cel-spanningen, maar ook naar de capaciteit van de cellen. De capaciteit van de cel wordt beoordeeld en vergeleken met de specificaties van de fabrikant.

Met de uitkomsten van deze tests wordt de gezondheid van de batterij gemeten en deze wordt vergeleken met toen de batterij nieuw was. De uitkomst wordt uitgedrukt in een percentage en wordt inclusief aanvullende specificaties in de vorm van een rapport aan u uitgegeven. Onze NexDrive EV specialisten kunnen u aanvullend advies geven hierover, mocht dit wenselijk zijn. Zo kunt u weloverwogen uw beslissing maken!

Een voorbeeld HV-batterij testrapport vindt u hieronder en kunt u downloaden via deze link. Vraag uw NexDrive servicepunt naar de kosten.

Let op: niet alle EV's zijn geschikt om via Remote Services een State of Health test te laten uitvoeren. Vraag uw NexDrive-servicepunt naar de mogelijkheden voor het door u gewenste merk/model.
 

 

Wilt u de batterij van úw EV of hybride laten checken?

Neem dan contact op met een van de NexDrive servicepunten. Via onderstaande knop vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde locatie.

Let op: niet alle EV's zijn geschikt om via Remote Services een State of Health test te laten uitvoeren. Vraag uw NexDrive-servicepunt naar de mogelijkheden voor het door u gewenste merk/model.
 

Zoek een vestiging

Andere bezoekers bekeken ook